2015. június 15., hétfő

Étterem hét, következő szint

Ez kicsit megkésett, de voltunk bizony még egy alkalommal az étterem hét keretében túlzottan elegáns helyen. Íme a menü. Tessék tippelni, a legtöbb kb. helyes tippet adók között egy avokádót sorsolok ki! Most felírtam magamnak a megoldásokat, úgyhogy majd az is jön kis késéssel!

Otthoni villanás

Volt egy kis szünet, hiszen otthon voltam. Ez nem csak egy kifogás, hogy nem voltam Belgiumban, úgyhogy nem írok, hanem konkrétan olyan pörgés volt, hogy bűn lett volna erre perceket szakasztani. Na de újra itt!

2015. június 5., péntek

Belga extrém reloaded

Egy korábbi bejegyzésben láthattátok, milyen kirívó élményeket indukálhat egy szimpla vonatút.

Annyi biztos, hogy most már mindig leellenőrzöm előre a menetrendet akkor is, ha már százszor mentem ugyanúgy.

Most is ez történt, a szokásos reggeli első vonatot néztem meg holnapra, amivel szokásosan pont jól elérem a repülőt. Nocsak, megváltozott a menetrend! Emiatt még az első vonattal is csak integethetnék a repülőnek...

Úgyhogy B terv, azonnal. Felhívtam egy Brüsszelben élő kollégát, hogy fogadjon be éjszakára, onnan ki tudok érni időben. Mivel ő nem volt ott, megbeszélte az egyik lakótársával, hogy engedje be a tört franciával beszélő tökidegen srácot. És mindez működött! Jelentem, bent ülök!

2015. június 1., hétfő

Étterem hét, első kísérlet

Hát, jó lenne, ha azt mondhatnám, hogy ezeket én főztem, de ez sajnos nagyon messze van a realitásoktól. Viszont most van itt az étterem hét, amikor fix áron lehet éttermeket látogatni, tipikusan olyanokat is, ahova amúgy nem jutna eszünkbe elmenni (a pénztárcánknak még annyira se). Otthon is szokott ilyen lenni, nagyon ajánlom! Íme, amit kaptunk:


Azt pedig már rátok bíznám, hogy tippeljétek be, mik is ezek! :)

2015. május 31., vasárnap

Szeszbirkózás

Visszatérő helyzet nemzetközi társaságban, hogy páran nemzeti büszkeségként prezentálják, náluk milyen spártai bátorsággal pusztítják az alkoholt, és egymásra licitálva harcolnak a legiszákosabb nemzet címért.

De most lett egy orosz kollégánk.

Náluk talán nem is a mennyiség, ami elsőre a legmegdöbbentőbb, hanem hogy ott is megtalálják a szeszt, ahol nem is gondolnánk. Például a repülőgép üzemanyagoknál a kerozinhoz kevernek egy kis etanolt. Az orosz ember egy kis vizet önt a kerozinba, ez összeáll az etanollal, és lesüllyed a kerozin alá. Innentől már csak egy szívószál kell (meg persze eltalálni, hogy meddig érdemes szívni).

2015. május 27., szerda

Kávéhelyzet

Elkészült az új cafeteria, benne két új kávégéppel. Ezt meg is ünnepeltük fagyival (nem kötelező logikát keresni).

A működtetése során a mérnöki készségek automatikusan ellenőrizve vannak, hiszen három gombot kell gyorsan egymás után nyomni, ha saját pohárba, és nem rettentő sok cukorral kérnénk valamit. Vagy a másik gépet használni, amibe eleve nem tesznek cukrot, amúgy csak abban van decaf (nem kötelező érteni).

A mókás az, ami utólag pletykavonalon kiderült: még decemberben egy team-building napot szerveztünk, amit olyan keretmesébe csomagoltunk, hogy a Komitee for Better Koffee terroristái egy professzort elraboltak, jobb kávét követelve. Ez persze abszolút vicc volt, de ennek ellenére állítólag titkon hatása volt a kiválasztott kávégépre!

2015. május 22., péntek

Franciák és a borok

Az előbb egy francia sráccal beszélgettem, és menthetetlenül szóba kerültek a borok.

Egyrészt kiderült, hogy otthon van párszáz üveggel nála, ezt kb. úgy mondta, mint más hogy a háza előtt két cserép muskátli van.

Másrészt magától említette, hogy a magyar borok igen jók! Ha már Franciaországig terjedt a híre, az már valami!

Harmadrészt megtudtam, hogy egy időben a francia rendőröknek ingyen bor járt. Ezt aztán megvonták, mire nyilván morgolódtak, tüntettek, ahogy kell. És mindez 2011-ben!!!