2015. március 19., csütörtök

6, 4, 2, 1, 3, 5

Igen, igen, mindjárt elmagyarázom, ez mi.

Itt az egyetemen van egy impozáns szokás, minden évben karonként a diákok csinálnak egy "revue"-t, egy színházi produkciót, ahol kar életére humorosan reagálnak. Ez egy monumentális esemény! Alaphelyzetben néhány professzort eljátszik néhány diák. De ezt néha megszakítják élőzenés táncos produkciók, vagy más vicces betétszámok. Ehhez elképesztő mennyiségű háttérdekorációt, eszközt, jelmezt kerítenek, a nagy részük ráadásul saját készítésű. Az egészben pedig az a durva, hogy amikor két óra után lemegy a függöny, akkor kiderül, hogy az a félidő.

Na de az egész előtt meg kell találni a nekünk szánt széket. Itt valamiért a "bal oldali", "jobb oldali" nem elég jó jelzés. Ehelyett jön a fent bemutatott számsor. Azaz egyik oldalon vannak a páros, másikon a páratlan számok. Jó, hogy nem racionális-irracionális verziót használtak.

A másik szokatlan jelenség a kabátokkal volt. Valahogy itt nem divat a ruhatár használata, pedig van. Ehelyett mindenki valahogy maga mögé teríti és ráül. Valaki elmondhatná, ez miért jó.

Ami még szimpatikus, hogy ezután a produkció után a színészek fennmaradnak a színpadon, és a lelkes közönség úgy prezentálhatja elismerését, hogy aki akar, feláll, és bemondja, pl. hogy "egy hordó sört ajánlok a szép dekorációkért", vagy hasonlót. Ez elég bőséges szokott lenni. Abba meg illik nem belegondolni, hogy ez a sörmennyiség hogyan lesz felhasználva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése