2015. április 11., szombat

Vendégposzt @Boston

Bizony ez a blog @Boston néven indult jó indokkal, és most egy bejegyzés erejéig ez visszaköszön. Ugyanis ott vagyok most, egy konferencia és egy hétvége erejéig.

Kifejezetten jól esik a régi embereket és helyeket meglátogatni. Egy-két érdekességet azért írok, ami eszembe jut.

Például különös az, hogy a gimnáziumi osztály 10%-a most a városban van. A valószínűségszámítási tanulmányaim azt mondják, hogy ez igen meglepő.

A hétvégi szállásadómnál (aki amúgy az egyik osztálytárs) van egy szlovák srác. Most este egy régi orosz ismerőssel beszélgettem. Jó azt megtapasztalni, hogy ezeknek az "előírt ellentéteknek" nyoma sincs az ilyen személyes találkozóknál.

Vannak itt néha állatok. Mókus persze mindenütt. De ma nyuszit is láttam ugyanúgy rohangálni. Sőt, mikor ma egy parti étteremben ettünk, láttunk egy fókát úszkálni az öbölben. A pincér mondta, hogy két év alatt csak egyszer látott még ilyet, szóval örültünk, hogy elkaptuk a pillanatot!

Fura még a vendéglátóipari helyzet. Másutt általában azt látni, hogy működnek a piaci törvények, van annyi hely, ahol az érdeklődők találnak helyet. Itt mintha harmadával kevesebb hely lenne, mint amire igény van, mindenhol tömeg és sorbanállás. Ennek a titkára még nem jöttem rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése