2015. július 5., vasárnap

Gyorstalpaló

Nos az előzőleg említett katasztrofális vonatút egy amúgy nagyszerű két nap után következett. Egy jóbarátom jött ugyanis látogatni, ezzel a lendülettel igyekeztünk is minél többet megnézni Belgiumból. Ebbe bele kell érteni Mons, Namur, Ghent, Leuven városát. Sőt egy csodálatosan berendezett állatkertet is útba ejtettünk (http://www.pairidaiza.eu/), ami állatok mellett parkként is impozáns, ajánlom mindenkinek.

Van két panda.

Mondanánk, és akkor mi van. De itt akkora felhajtás van körülötte, hogy "már mindjárt odaérünk a pandákhoz", külön épület nekik, stb. Meg ezt most bérlik Kínából extra speciális feltételekkel, hűha. Biztos, ami biztos:







Mons egy kicsit sovány volt, az most Európa kultúrális fővárosa, de ha kicsit cinikus vagyok, akkor le lehet úgy írni, hogy egy nem kifejezetten érdekes város néhány pontjára még beköltöztettek pár szintén nem kifejezetten érdekes tárgyat, kiállítást.

A többi meglátogatott város viszont kifejezetten jó volt, megérte körbemenni! Egy helyet, Ghentet emelném ki, azt ajánlom, hogy aki Brugesbe tartana, menjen inkább ide, mert hasonló stílusú, közelebb is van, és kevesebb a turista. Van régi templom, torony, piactér, és csatornák is, csónaktúrával! Egy hangulatkép ide elkerülhetetlen:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése