2015. július 21., kedd

Konferencia, most épp Párizsban

Mint az látszik, rendesen le vagyok maradva, kicsit sűrű volt az elmúlt időszak. Szóval most egy kicsit pótlok belőle.

Egy konferencián voltam és ennek kapcsán egy hétig Párizsban. A képletekről kevesebbet írnék, inkább a városról.

Alapból zseniális a hely, rengeteg apró és nagyobb felfedeznivaló, nyüzsgés, élet mindenütt. Csomó látnivaló, a nagy részét úgyis ismeritek. Megdöbbentő azonban, amennyire mindenki értelmetlenül fotóz. Mondjuk a Notre Dame-ról készül napi többezer ugyanolyan kép, amit pillanatok alatt meg lehetne találni a neten. Mintha fotó nélkül nem lenne ott. Ahelyett hogy két szemmel néznék, ráadásul 3D-ben.

Természetesen étteremből is van egy pár, a Tripadvisoron konkrétan 13000+ van felsorolva. Ezekkel azért elég nagy a szórás, itt is megvan, ami nálunk a Váci utcában. Egy helyi barát elmondta, hogy ha valahova ki van írva, hogy francia, tradicionális, na oda szigorúan tilos bemenni.
Érdekes stílus, hogy jópár étterem-kávézónál vannak kint is asztalok, székek, így aki ott ül, kifelé nézve szemléli a forgatagot, ahogy akár fél méterre elsétálunk előtte. Ez valahogy hozzátartozik a város hangulatához.

Mivel rengeteg a turista, ezért sokszor eléggé mechanikusan be vannak járatva a dolgok. A leginkább groteszk ez a romantika ipar, amivel minden párocskának egységcsomagban kínálják a rózsaszín ködöt, két lánykérés lesz, hagyma csípős mehet.

Végül persze bementem A Múzeumba, gigászi, a térképét már átlátom, ha már a tartalmát esélyem sincs. Ha minden jól megy, akkor a következő fél év során lesz alkalmam A Vonatra és A Templomra is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése